Sporočilo za javnost glede Ambrusa

Sporočilo za javnost

Z zaskrbljenostjo in v strahu spremljamo, kako pravna država s policijo rešuje človeške stiske Romov v vasi Ambrus.

Podpiramo zahteve demokratične javnosti, da se romska družina Strojanovih vrne v domačo hišo, na svojo posest, da od tam brez prisile  išče novi kraj prebivanja. Obenem zahtevamo, da tisti prebivalci Ambrusa, ki so pozivali na javni linč in netili nacionalno in rasno nestrpnost, odgovarjajo za to kaznivo dejanje na sodišču.

Pozdravljamo in podpiramo prizadevanja varuha človekovih pravic gospoda Hanžka, kakor tudi skupino intelektualcev s gospo dr. Spomenko Hribarjevo na čelu, za rešitev romske problematike.

Več kot presenečeni, zgroženi in zaskrbljeni smo, ko smo izvedeli, da sta gospa Alenka Mesojedec Prvinšek, operativno odgovorna za kršenje Ustave in nezakonit izbris 18 305 prebivalcev Slovenije, in njen nadrejeni, glavni kreator nezakonitega izbrisa  gospod mag. Slavko Debelak, napredovala oziroma da delata kot eksperta (najboljša strokovnjaka v Sloveniji) v mednarodni ustanovi za pomoč, zaščito in demokratski postopek s priseljenci v deželah jugovzhodne Evrope. Kakšna ironija: državljane teh držav, prebivalce Slovenije, sta nezakonito brisala, sedaj pa učita organe teh držav o humanem in poštenem postopku s priseljenci!

Osebe, ki bi v primeru izbrisanih morale biti kaznovane za nezakonito dejanje, so  bile nagrajene.

Hočemo verjeti, da o tem gospod predsednik vlade ni seznanjen. Zato ga pozivamo, da odgovorne sankcionira po zakonu, da odpokliče gospo Mesojedec Prvinšek in mag Slavka Debelaka, da namesto njiju namesti poštene strokovnjake iz policije (oziroma, da tako predlaga organom, ki o tem formalno odločajo). Iz izkušenj vemo, da je mnogo takih, ki bodo dostojno predstavljali Slovenijo v tej mednarodni ustanovi - sicer bomo problem internacionalizirali oziroma naredili »napako«, kot jo je naredil gospod Hanžek, Varuh človekovih pravic.

Dne, 9.11.2006                                              Za  IO DIPS: Marko Perak, predsednik

 

 

in Leto 2006
on 24 Maj 2019

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Da bi izvedeli več o piškotkih in kako jih zbrisati, si poglejte Izjavo o piškotkih.

  Sprejemam piškotke na tej strani.
EU Cookie Directive Module Information